Üye Girişi
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Adblue Nedir ve Ne İşe Yarar?

08-05-2024 07:38
Adblue Nedir ve Ne İşe Yarar?
AdBlue, temel olarak araçların çevreye yaydığı zararlı emisyonları azaltmaya yönelik geliştirilmiş bir teknolojidir.

AdBlue Nedir?

AdBlue, yeni nesil dizel motorlu araçlarda egzoz emisyonlarını azaltmak için kullanılan çevre dostu bir teknolojidir. AdBlue, bir çözeltidir ve saf su ile üre karışımından oluşur. 


AdBlue Ne İşe Yarar?

AdBlue Ne İşe Yarar? sorusunun cevabı en basit haliyle, aracın çevreye ve havaya verdiği zararın minimum düzeye inmesini sağlamak diyebiliriz. Egzoz gazlarında bulunan zararlı azot oksit (NOx) emisyonlarını azaltmak için kullanılan bir sıvıdır ve SCR (Seçici Katalitik İndirgeme) adı verilen bir teknoloji ile araç egzoz sistemine enjekte edilir.
 
SCR teknolojisi, araç egzozundaki NOx gazlarını daha az zararlı bileşiklere dönüştürmek için AdBlue'nin yardımını kullanır. AdBlue, araçların emisyon standartlarını karşılamasına ve çevreye daha az zarar vermesine yardımcı olur.


AdBlue Biterse Ne Olur?

AdBlue sıvısı azaldığında aracın gösterge panelinde bulunan AdBlue ikaz lambası yanar. Bu uyarıyı aldığınızda araca AdBlue dolumu yapmanız gerekir. Çözeltinin azalması, motor performansının düşmesine ve zararlı gaz değerlerinin yükselmesine neden olabilir. AdBlue’nun tamamen bitmesi hâlinde motor çalışamaz duruma gelebilir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.